Spanać na belom luku
Mnogi ljudi poreklom iz Srbije pripremaju spanać na samo jedan tradicionalan način sa mlekom, jajima i brašnom. Ovaj recept sam davno prestala da koristim, a otkako sam otkrila koliko je ukusan spanać na belom luku uz dodatak limunovog soka, nikada više nisam ni poželela da pojedem pomenuti koji podrazumeva zapršku. Isprobajte recept i javite mi utiske.
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka, izgnječena
300 g spanaća
3 kašike vode
½ limuna, sok
So i biber po ukusu
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, a potom dodajte beli luk. Prodinstajte ga na umerenoj temperaturi, a potom dodajte spanać i 3 kašike vode. Poklopite i ostavite da se dinsta oko 5 minuta, uz povremeno mešanje. Nakon tog perioda, sklonite poklopac, dodajte so i biber po ukusu, a potom iscedite limun. Servirajte spanać kao prilog uz ručak ili večeru.