fbpx

5 DANA DETOKS PROGRAM 24-28.6.

Štapići od palente sa veganskim parmezanom i domaćim kečapom

Nešto vam se gricka, a nemate ideju šta biste mogli da napravite lako, brzo, a da bude zdravo? Moj predlog su štapići od palente sa veganskim parmezanom i domaćim kečapom, za koji sam vam takođe pripremila recept. Isprobajte i javite mi utiske.

Vreme pripreme: 30 minuta i dodatno vreme za hlađenje
Količina: 25-30 štapića

Sastojci:
450 g palente
2 kašike maslinovog ulja
¼ šolje veganskog parmezana
½ kašike sušenog origana
½ kašike sušenog bosiljka
1 činijica domaćeg kečapa

Priprema:
1. Skuvajte palentu prema uputstvu sa pakovanja, tako da ne bude retka.
2. Odmah nakon kuvanja kuvanu palentu sipajte u vatrostalnu posudu prečnika 20×20 cm. Rasporedite je po svim uglovima posude, te je stavite u frižider na sat vremena ili u zamrzivač na 30 minuta. Palenta treba da bude veoma čvrsta i hladna.
3. Izvadite palentu iz frižidera ili zamrzivača. Zatim je isecite na pravougaone oblike (štapiće) kako biste je pripremili za pečenje. Odložite je u posudu srednje veličine.
4. Zagrejte rernu na 180 °C, te tepsiju za pečenje obložite papirom za pečenje.
5. Poslažite štapiće od palente u tepsiju, te ih prelijte sa prethodno izmešanim maslinovim uljem, veganskim parmezanom, te sušenim origanom i bosiljkom. Štapiće pecite oko 30 minuta. Na pola vremena ih okrenite, kako bi se ravnomerno ispekli.
6. Ostavite štapiće od palente da se ohlade nekoliko minuta pre nego što ih izvadite iz tepsije.
7. Poslužite ih uz domaći kečap i uživajte.

Sastojci za domaći kečap:
400 g seckanog paradajza ili pelata
2 kašike jabukovog sirćeta
1 čen belog luka, izgnječen
¼ kašičice dižon senfa
¼ kašičice belog luka u prahu
prstohvat aleve paprike
prstohvat cimeta
so i biber po ukusu
1 kašika agava sirupa

Priprema:
1. Pomešajte sve sastojke i kuvajte na niskoj temperaturi 30 minuta. Često mešajte dok smesa ne postane gusta.
2. Blendirajte štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete glatku, kremastu smesu.
3. Kečap možete čuvati u staklenoj tegli u frižideru do 2 nedelje.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 3 Prosečna ocena: 5]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

117 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.