fbpx

FEBRUARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 24-28.2.

Veganska pasta sa sosom od graška i rukole

Ovo je testenina iz mojih snova! Fantastična kombinacija paste i graška prelivena zelenim dresingom od graška i sveže rukole. Recept za ovo vegansko jelo pronađite u nastavku. Vrlo je lako i jednostavno za pripremu. Isprobajte i javite mi utiske.

Vreme pripreme: 30 minuta
Količina: 2 porcije

Sastojci:
150 g bezglutenske testenine
½ šolje crnog luka, sitno seckanog
1 čen belog luka, izgnječen
3 kašike maslinovog ulja
2 ½ šolje graška, svežeg ili zamrznutog
1 ¼ šolje vode
1 kašika limunovog soka
⅓ šolje ISC rukole
¾ kašičice soli
½ kašičice bibera
1 kašičica miso paste
3 kašike bademovog putera
½ šolje svežeg matovilca za serviranje

Priprema:
1. Skuvajte bezglutensku testeninu prema uputstvu sa pakovanja, te je ostavite sa strane.
2. Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na umerenoj temperaturi. Stavite crni i beli luk, te ih dinstajte 4-5 minuta, dok ne porumene. Dodajte 2 šolje graška i promešajte. Ako koristite sveži grašak, pokrijte ga poklopcem da se upari, oko 3 minuta, odnosno dok ne omekša i ne posvetli. Ako koristite zamrznuti grašak, dinstajte ga dok se potpuno ne otopi.
3. Odvojite 1 ½ šolju mešavine dinstanog graška i luka (ostatak ostavite u tiganju), pa je stavite u blender zajedno sa vodom, 1 kašikom limunovog soka, rukolom, solju, biberom, miso pastom i puterom od badema. Blendirajte dok ne dobijete smesu glatke teksture. Dobijeni sos ostavite sa strane.
4. U tiganj sa preostalim dinstanim graškom i lukom dodajte ½ šolje graška, te mešajte 30-60 sekundi na umerenoj temperaturi. Dobijenu smesu prespite u posebnu posudu, te dodajte bezglutensku testeninu, sos od graška i sve dobro promešajte.
5. Servirajte uz sveži matovilac i uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 2 Prosečna ocena: 5]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.