Veganski sladoled od vanile i avokada
Ne postoji ništa što bolje može osvežiti organizam u letnjim danima od ukusnog, kremastog sladoleda. Jedan takav je i ovaj veganski, koji sam napravila od avokada i vanile. Umesto kravljeg mleka upotrebila sam kokosovo, a umesto običnog putera, puter od indijskih oraha. Recept potražite u nastavku.
Vreme pripreme: 30 minuta pripreme i 2-3h zamrzavanja
Količina: 6-8 porcija
Sastojci:
1 l nezaslađenog kokosovog mleka
¼ šolje putera od indijskih oraha
1 manji ISC avokado
¼ šolje agava sirupa
¼ šolje kokosovog šećera
1 kašika vanila ekstrakta ili semenke 1 štapića vanile (po izboru)
1 kašika maslinovog ulja
Sastojci za dekoraciju:
listići badema
listovi sveže nane
nekoliko jagoda
Priprema:
1. U blender dodajte sve sastojke i blendirajte dok smesa ne postane kremasta i glatka.
2. Dobijenu smesu prespite u prethodno zaleđenu posudu i stavite u zamrzivač da se stegne i zamrzne oko 3 sata.
3. Pre konzumiranja izvadite sladoled iz zamrzivača i ostavite ga na sobnoj temperaturi oko 45 minuta do sat vremena pre serviranja.
4. Dobijeni sladoled dekorišite listićima badema, listovima sveže nane i jagodama.
5. Poslužite i uživajte.