Veganski tiramisu
Sigurna sam da još uvek niste imali priliku da isprobate ovu zdraviju, vegansku varijantu tiramisu kolača. Bez obzira na to što sam određene sastojke zamenila, ukus je i dalje prepoznatljiv. Isprobajte recept i javite mi kako vam se dopada.
Vreme pripreme: 40 minuta pripreme i 8 h hlađenja
Količina: 8 porcija
Sastojci:
300 g svilenog tofu sira, seckanog na manje komade
1 ½ šolja kokosovog krema
4 kašike kokosovog šećera
200 g bezglutenskih slatkih krekera
200 ml kuvane kafe
Sastojci za serviranje:
1 kašičica sirovog kakaoa u prahu
sveže voće po želji
Priprema:
1. Ocedite svileni tofu sir, iseckajte ga na manje komade, pa ga stavite u blender. Dodajte kokosov krem i kokosov šećer, te sve blendirajte dok ne dobijete fil kremaste teksture.
2. Natopite bezglutenske slatke krekere u kafu, te jedan deo poslažite na dno vatrostalne posude.
3. Nakon toga, preko njih premažite dobijeni kremasti fil.
4. Preko fila naslažite još jedan sloj krekera, pa ponovo nanesite sloj fila. Broj slojeva zavisi od dubine vatrostalne posude koju koristite.
5. Gornji sloj fila pospite sirovim kakaom i dekorišite svežim voćem po želji.
6. Stavite kolač u frižider na osam sati kako bi se stvrdnuo.
7. Poslužite i uživajte.