Posni pire krompir sa blitvom
Post je idealna prilika da promenite navike i uvedete novine u svoj režim ishrane. Suština nije samo u uzdržavanju, već i u racionalnom konzumiranju dozvoljenih namirnica. Shodno tome, za danas sam vam pripremila recept za jelo koje verujem da svi imate u svom jelovniku. U pitanju je posni pire krompir sa blitvom, ali na Totally Wellness način.
Sastojci:
2 bela ISC krompira
1 veza blitve
2 čena belog luka
1 dl nezaslađenog sojinog mleka
1 kašika maslinovog ulja
so i biber po ukusu
Priprema:
Ogulite 2 krompira, potom ih isecite na kocke, a zatim skuvajte. Nakon što su krompiri gotovi, procedite ih i vratite u šerpu. U međuvremenu izgnječite 2 čena belog luka i prodinstajte ga u zagrejanom tiganju na maslinovom ulju. Dodajte opranu i iseckanu blitvu. Promešajte, te dodajte 2 kašike vode. Ostavite blitvu da se dinsta oko 2 minuta, te tiganj pomerite sa ringle. Uzmite mutilicu ili mikser, u zavisnosti od toga šta preferirate kada pravite pire krompir, te uz sojino nezaslađeno mleko, so i biber, izmiksajte ili izgnječite krompir kako biste dobili pire. Gotovom pireu dodajte blitvu, te još soli ukoliko je potrebno.