fbpx

DECEMBARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 23-27.12.

Salata sa rukolom, bundevom i jabukom

Napravite ovu fantastičnu salatu koja će sve oduševiti svojim sastavom i neodoljivim ukusom. Evo kako se pravi salata sa rukolom, bundevom i jabukom. Isprobajte recept i javite mi utiske.

Sastojci:
2 šolje bundeve, oljuštene i na kockice isečene
1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu
1/2 šolje oraha
1 do 2 kašičice javorovog sirupa ili nekog drugog prirodnog zaslađivača – med, agave, ječmeni slad
4 šolje rukole (ukoliko rukola nije dostupna, zamenite je matovilcem)
1 jabuka, iseckana na kockice
1/3 šolje brusnica

Dresing:
1/4 šolje jabukovog sirćeta
3 čena belog luka, izgnječenog
1 kašičica Dijon senfa
2 kašičice javorovog sirupa (ili nekog drugog prirodnog zaslađivača – med, agave, ječmeni slad)
so i biber po ukusu
1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja

Priprema:
Zagrejte rernu na 200C stepeni. Poređajte kockice bundeve u tepsiju i prelite ih maslinovim uljem, solju i biberom. Pecite oko 45 minuta. Kada se ispeku, izručite ih na tanjir da se ohlade. Smanjite temperaturu rerne na 175C stepeni. Na istoj tepsiji poređajte orahe prelivene javorovim sirupom uz prstohvat soli. Pecite 5 minuta. Izvadite orahe i ostavite da se ohlade. U šolji umutite sastojke za dresing. U veliku činiju stavite rukolu, jabuke, bundevu, brusnice i orahe. Prelite salatu dresingom i servirajte je.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.