fbpx

DECEMBARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 23-27.12.

Čokoladni hleb od bundeve sa začinima

Delim sa vama još jedan fantastičan recept za hleb. Ovog puta u pitanju je čokoladna varijanta sa bundevom i raznim začinima, od kojih bih posebno izdvojila cimet. Postoji i veganska opcija, a na koji način ga možete spremiti potražite u nastavku.

Vreme pripreme: 60 min.
Količina: 10-12 porcija

Sastojci:
2 1⁄2 šolje pirea od ISC bundeve (Omekšajte bundevu na pari, te je izblendirajte.)
1⁄2 šolje rastopljenog kokosovog ulja
1⁄2 šolje agava sirupa
2 jaja ili 2 lanena jaja za vegansku varijantu (6 kašičica mlevenog lana razmućenog u 18 kašičica vode)
2 kašičice ekstrakta vanile
1 1⁄2 šolja integralnog pirinčanog brašna
2 kašičice praška za pecivo
1 kašika cimeta
1⁄4 kašičice muškatnog oraščića
1⁄4 kašičice mlevenog đumbira
1⁄4 kašičice mlevenog karanfilića
1⁄4 kašičice mlevenog kardamona
1⁄4 kašičice mlevenog anisa
1⁄2 kašičice soli
1⁄2 šolje komadića veganske crne čokolade

Sastojci za dekoraciju (opciono):
kokosov protein

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 oC i kalup za hleb obložite papirom za pečenje.
2. U velikoj posudi pomešajte pire od bundeve, rastopljeno kokosovo ulje, agava sirup, jaja i ekstrakt vanile, te mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte integralno pirinčano brašno, prašak za pecivo,cimet, muškatni oraščić, đumbir, karanfilić, kardamon, anis i so, te mešajte dok se sastojci ne sjedine.
3. U smesu umešajte komadiće čokolade.
4. Sipajte testo u kalup za hleb i stavite u zagrejanu rernu da se peče ukupno 40-45 minuta.
5. Nakon 30 minuta pospite komadiće čokolade po vrhu i vratite u rernu da se dopeče.
6. Izvadite hleb iz rerne i pustite da se ohladi najmanje 30 minuta pre nego što ga isečete.
7. Po želji pospite kokosovim proteinom i uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 2 Prosečna ocena: 5]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

119 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.