Kinoa salata sa brokolijem i pestom od graška
Kinou možete da kombinujete sa čim god poželite, jer odlično ide uz gotovo svaku namirnicu. Ovog puta sam ovoj pseudožitarici dodala brokoli i pesto od graška, i verujte mi – ukus je fantastičan. Recept potražite u nastavku.
Vreme pripreme: 20 minuta
Količina: 2 porcije
Sastojci:
1 šolja ISC brokolija, iscepkanog na cvetove
2 šolje kuvane kinoe
3 rotkvice, seckane na kolutove
1 avokado, seckan na kockice
1 ½ šolja pečene leblebije
prstohvat soli
prstohvat bibera
Sastojci za pesto od graška:
¼ šolje semenki konoplje
½ šolje graška
1 čen belog luka, izgnječen
¼ kašičice soli
1 šolja svežeg spanaća, sitno seckanog
¼ šolje sveže mirođije, sitno seckane
2 kašike svežeg limunovog soka
½ kašičice dižon senfa
2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
Priprema:
1. Pripremite veliku šerpu ključale slane vode i veliku posudu ledene vode. Stavite brokoli u kipuću vodu i blanširajte ga oko 1 minut, ili dok ne omekša. Prebacite brokoli na 1 minut u ledenu vodu da zaustavite proces kuvanja. Ocedite i ostavite sa strane.
2. Napravite pesto od graška tako što ćete pomešati sve sastojke u blenderu i blendirati dok ne dobijete smesu glatke teksture.
3. U posudu za posluživanje sipajte kinou, rotkvice, avokado i brokoli. Dodajte pečenu leblebiju, začinite prstohvatom soli i bibera, te servirajte uz pesto od graška.
4. Poslužite i uživajte.