fbpx

DECEMBARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 23-27.12.

Veganska pasta sa prelivom od limuna

Iako se uz pastu odlično slaže protein (životinjskog ili biljnog porekla), varijanta bez proteina takođe može da bude veoma ukusna. Osmislila sam jedan takav recept, kom posebnu aromu pruža preliv od limuna, indijskog oraha i veganskog parmezana. Isprobajte ovu kombinaciju sastojaka – garantujem da će vam se svideti. Prijatno!

Vreme pripreme: 25 minuta
Količina: 2-3 porcije

Sastojci:
350 g bezglutenske testenine
prstohvat soli

Sastojci za preliv:
¼ šolje sirovog indijskog oraha (prethodno potpoljenog u vreloj vodi 30 minuta)
1 kašika rendane kore ISC limuna
3 kašike soka od ISC limuna
1 kašičica mlevenog belog luka
½ kašičice bele miso paste
2 kašičice nutritivnog kvasca
½ kašičice soli
2 kašike maslinovog ulja
1 šolja vode
¼ šolje veganskog parmezana

Sastojci za serviranje:
prstohvat tucane paprike
½ veze svežeg peršunovog lišća

Priprema:
1. Skuvajte bezglutensku testeninu prema uputstvu sa pakovanja. Iz šerpe u kojoj se testenina kuvala izdvojte šolju vode i ostavite je sa strane.
2. U međuvremenu, sipajte sve sastojke (osim veganskog parmezana) u blender i blendirajte dok ne dobijete preliv glatke teksture.
3. Dobijeni preliv pomešajte sa šoljom vode u kojoj se kuvala testenina, te sve sipajte u šerpu i ostavite da se kuva na umerenoj temepraturi oko 3-5 minuta.
4. Dodajte veganski parmezan i još jednom sve promešajte, te skinite sa šporeta.
5. Dobijenu testeninu sipajte u posudu, te preko nje stavite prstohvat tucane crvene paprike i peršunovo lišće.
6. Poslužite i uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.