Aromatična salata od leblebije i pasulja
Budući da sadrži veliku dozu biljnih proteina, ova aromatična salata od leblebija i pasulja odličan je izbor za sve vegane. Poseban šmek pruža joj fantastična kombinacija mirođije, badema i limunovog soka. Ovo jelo možete jesti za ručak ili večeru. Obećavam da će vas zasititi. Prijatno!
Vreme pripreme: 20 minuta
Količina: 4-6 porcija
Sastojci:
2 šolje kuvanog pasulja
2 šolje kuvane leblebije
¼ šolje mirođije, sitno seckane
⅓ šolje badema, sitno sečenih i tostiranih
½ kašičice crvene tucane paprike
2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
1 kašika limunovog soka
prstohvat soli
prstohvat bibera
2 šake baby mix salate
1 avokado
Priprema:
1. Skuvajte pasulj i leblebiju prema uputstvima sa pakovanja. Možete da koristite pasulj i leblebiju iz konzerve, ali ih pre upotrebe isperite i dobro ocedite.
2. Sipajte sve sastojke u veliku posudu, te ih dobro promešajte. Prilagodite začine po ukusu.
3. Servirajte dobijeno jelo uz baby mix salatu i avokado.
4. Poslužite i uživajte.