fbpx

LETNJI DETOKS PROGRAM 22-26.7.

7 zdravstvenih prednosti vode sa limunom

Voda sa limunom ima neverovatno pozitivan uticaj na čovekov organizam. Trudite se da je pijete svakog dana. Ovo su samo neke od njenih zdravstvenih prednosti.

Zdravstvene prednosti vode sa limunom

1. Poboljšava probavu

Voda sa limunom podstiče varenje. Naime, povećava proizvodnju hlorovodonične kiseline čija je glavna uloga aktiviranje enzima pepsina, koji služi za varenje proteina. Osim toga, hlorovodonična kiselina pomaže u ubijanju bakterija, parazita i virusa, koji ulaze sa hranom u čovekov organizam.

2. Ublažava konstipaciju

Kada vam creva sporije rade, zahvaljujući niskom nivou kiseline i enzima, usporava se čitav probavni proces, što može da prouzrokuje konstipaciju odnosno zatvor. Ovo se dešava najčešće zbog loše ishrane i stresa. Voda sa limunom pokreće rad creva, pa može da spreči i konstipaciju.

3. Povećava žuč

Limunov sok stimuliše jetreno lučenje žuči. Žuč je, zajedno sa vlaknima, fantastičan nosilac toksina. Dakle, kada se kretanje creva stimuliše pijenjem limuna i vode, veća je verovatnoća da ćete eliminisati i sve toksične supstance iz organizma.

4. Umanjuje nadutost

Voda sa limunom se takođe može koristiti kao lek za nadimanje. Dodajte malo svežeg đumbira i kurkume, pa ćete dobiti savršen napitak za ublažavanje nadutosti.

5. Detoksikuje organizam

Voda sa limunom čisti i detoksikuje jetru povećavanjem probavnih enzima. Jetra je apsolutno neophodna za zdravlje i blagostanje. Ima više od pet stotina funkcija, od kojih su mnoge uključene u proces detoksikacije organizma. Da biste podstakli prirodnu detoksikaciju tela važno je i kako se hranite. Preporučujem vam moj 5 dana detoks program, koji traje od 7 do 11. juna.

6. Povećava alkalnost organizma

Kiselo telo je u osnovi magnet za bolesti, a ćelije raka uspevaju u kiselom okruženju. Limunov sok pomaže da telo postane alkalnije, baš poput zelenog lisnatog povrća. Naime, limun stimuliše probavne izlučevine tako da se kiseli otpad efikasnije uklanja iz organizma.

7. Poboljšava izgled kože

Zdravlje digestivnog sistema i jetre direktno je povezano sa zdravljem kože, jer da biste izlečili kožu, morate krenuti od onoga što unosite u telo. Limunov sok prirodno sadrži vitamin C, antioksidans koji može pomoći u smanjenju oštećenja kože i prevremenog starenja.

RECEPT: Totally Wellness kurkuma limunada

Sastojci:
⅕ kašičice kurkume
⅓ kašičica cimeta
1-2 kašike limunovog soka
malo bibera
1 šolja tople vode

Priprema:
U toploj vodi u šolji izmešajte sve sastojke. Uživajte!

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 1 Prosečna ocena: 5]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

117 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.