Cezar salata sa leblebijom

Svako jelo ima svoju vegansku varijantu, pa tako i cezar salata. Umesto piletine i slanine, u ovom receptu upotrebila sam leblebiju, koja će zadovoljiti vaše potrebe za proteinima. Ova kombinacija je izuzetno hranljiva i ukusna.

Vreme pripreme: 20 minuta
Količina: 2-4 porcije

Sastojci:
2 šolje kuvane leblebije
4 šolje (oko 500 g) ISC zelene salate, razdeljene na listove
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika limunovog soka
¼ šolje veganskog parmezana
1 kašičica kapara (opciono)

Sastojci za dresing:
1 šolja sirovog indijskog oraha
1 kašičica dižon senfa
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
2 čena belog luka, izgnječena
2 kašičice kapara
6 kašika limunovog soka
3-4 kašike maslinovog ulja
½ šolje vrele vode
1 kašičica miso paste
1 kašičica agava sirupa

Priprema:
1. Skuvajte leblebiju prema uputstvu sa pakovanja.
2. Pomešajte sve sastojke za dresing i blendirajte ih dok ne dobijete smesu glatke teksture.
3. Stavite listove zelene salate u veliku posudu, te ih prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom. Zatim dodajte leblebiju, veganski parmezan i dobijeni dresing, te sve promešajte. Po želji pospite kašičicu kapara.
4. Poslužite i uživajte.