Dajkon šargarepa salata

Mnogi od vas sigurno nikada nisu čuli za dajkon. Međutim, ova rotkva je zaista jedna od najdelotvornijih vrsta povrća. Dajkon šargarepa salata vam je prava prilika da ovo povrće uključite u ishranu.

Prvi put sam je uvela u ishranu kada sam počela sa makrobiotikom, a potom sam nastavila da je koristim kao dodatak jelima ili salatama. S obzirom na to da je sjajan eliminator masti i celulita, utiče na detoksikaciju jetre i zaista može biti od pomoći u slučaju potrebe da snizite holesterol, korigujete telesnu težinu, isčistite kožu i još mnogo toga.

Ovonedeljni recept je veoma jednostavan, ali magičan, jer kombinacija dajkona i šargarepe može vam omogućiti da do leta izgledate nikad bolje.

Sastojci:
15 cm dajkona, oguljenog
1 šaka Iceberg Salat centar rendane šargarepe
3 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
1 kašika limunovog soka
1 kašičica crnog susama
manji prstohvat soli

Priprema:
Oguljeni dajkon ljuštite ljuštilicom kako biste napravili trakice kao na fotografiji. Sjedinite ga sa rendanom šargarepom i prelijte dresingom. Sve izmešajte, a potom po vrhu pospite crni susam.

Napomena:

Ovo je količina sastojaka za dve osobe. Dajkon šargarepa salatu poslužite kao prilog.