Integralni pirinač sa tofu sirom i svežim povrćem

Poznato vam je pravilo da što se više boja nađe na tanjiru to je veća verovatnoća da ćete u organizam uneti raznovrsnije nutrijente. Na mom su se našle brojne nijanse, koje sam savršeno uklopila, zar ne? Recept za integralni pirinač sa tofu sirom i svežim šarenim povrćem pronađite u nastavku, te mi javite utiske. Prijatno!

Vreme pripreme: 90 min.
Količina: 2 porcije

Sastojci za tofu sir u marinadi:
¼ do ⅓ šolje tamari soja sosa
1 kašika jabukovog sirćeta
½ kašike Tabasco sosa
1 kašičica susamovog ulja
2 čena belog luka, izgnječena
1 cm korena đumbira, rendanog
⅓ glavice crvenog luka, seckanog na polumesece
200 g organskog tofu sira, seckanog na kockice

Ostali sastojci:
1 ½ šolja kuvanog integralnog pirinča
½ krastavca, tanko seckanog na kolutove
½ šolje ISC sveže šargarepe, rendane
3-4 rotkvice, tanko iseckane na kolutove
¼ manje glavice crvenog kupusa, seckane na tračice
1 avokado, seckan na kockice
1 kašika crnih susamovih semenki
⅓ šolje peršunovog lišća, krupno seckanog

Priprema:
1. Ocedite tofu sir i isecite ga na kockice jednake veličine.
2. U posudi pomešajte tamari soja sos, jabukovo sirće, Tabasco sos, susamovo ulje, beli luk, đumbir i crveni luk. U dobijenu marinadu dodajte tofu sir i sve dobro promešajte. Ostavite u frižider da odstoji minimum 60 minuta.
3. U veću posudu za serviranje sipajte kuvani integralni pirinač, krastavac, šargarepu, rotkvice, crveni kupus, avokado i peršunovo lišće. Dodajte tofu sir koji ste prethodno sjedinili sa marinadom, te sve pospite crnim susamovim semenkama.
4. Poslužite i uživajte.