Miso supa

Često govorim o makrobiotici i koliko je ovaj režim uticao na moju ishranu. Preporučujem vam miso supu. Ako je niste probali, možete koristiti recept ispod ili odabrati da ga naručite u japanskim restoranima, tj. na mestima gde se pravi suši.

Sastojci za 4 osobe:
4 cm osušene morske alge vakame
1 suva ili sveža gljiva šitake
1 luk, sitno seckani
1 šolja kukuruza šećerca
1 šolja brokolija
4 šolje vode
3-4 kašike miso paste
½ šake peršuna, sitno seckanog
mleveni đumbir (opciono)

Priprema:
Operite alge hladnom vodom i ostavite da upiju vodu 3 do 5 minuta, a zatim ih isecite na komade od 5 mm. Učinite isto sa šitake gljivaom (natopite ih, a zatim sitno iseckajte), ako koristite sušene. Zatim sve zajedno sa povrćem stavite u šerpu i dodajte vodu. Nakon što voda provri, smanjite toplotu i ostavite da se supa kuva još 10-12 minuta. U posebnoj posudi razblažite miso pastu. Nakon što se miso potpuno rastopi, dodajte ga u lonac (u supu) i ostavite da se sve zajedno krčka još 3 do 5 minuta. Skinite supu sa šporeta i poslužite.