Ovseni kolačići sa borovnicama

Znala sam da su ovi OVSENI KOLAČIĆI SA BOROVNICAMA ukusni, ali ne i da će mi se se baš tolikooo svideti. Sada mi je preostalo samo da gledam ovu predivnu fotografiju, jer su svi pojedeni. Koji sve sastojci su vam potrebni, te konkretna uputstva za pravljenje, potražite u nastavku.

Sastojci:
2 kašike mlevenog lanenog semena + 5 kašika tople vode
1 šolja ovsenog brašna (napravljenog od 1 1⁄4 šolje ovsenih pahuljica)
1 šolja ovsenih pahuljica (dodatno)
1⁄2 šolje bademovog brašna
kora limuna (oko 1⁄2 kašike)
2⁄3 kašičice sode bikarbone
1⁄2 kašičice cimeta
1⁄2 kašičice nerafinisane morske soli
1⁄2 šolje bademovog putera
1⁄4 šolje kokosovog ulja, otopljenog
1⁄2 šolje javorovog sirupa ili meda
1⁄3 šolje oraha, sitno seckanih
3⁄4 šolje svežih ISC borovnica

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 °C i obložite tepsiju papirom za pečenje.
2. U šolji pomešajte laneno seme sa toplom vodom i ostavite da se zgusne oko 5 minuta.
3. U velikoj posudi pomešajte ovseno brašno, 1 šolju ovsenih pahuljica, bademovo brašno, koru limuna, sodu bikarbonu, cimet i so.
4. U posudi srednje veličine pomešajte bademov puter, kokosovo ulje, javorov sirup ili med i dobro promešajte. Umešajte smesu od lanenog semena.
5. Sipajte tečne sastojke u posudu sa suvim i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte orahe i borovnice.
6. Odvojite 1⁄4 šolje testa za svaki kolačić na pleh. Kolačiće pecite 20-22 minuta ili dok ne porumene po krajevima.
7. Ostavite ih da se ohlade na plehu oko 5 minuta, a zatim prebacite na poslužavnik. Kada se kolačići potpuno ohlade, možete ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi ili ih zamrznuti.