fbpx

LETNJI DETOKS PROGRAM 22-26.7.

Aioli od avokada bez ulja

Aioli (ajoli) je popularan umak, koji se koristi u mnogim regionima Mediterana, uključujući Francusku, Italiju i Španiju. Tradicionalno se pravi kombinacijom belog luka, žumanca, ulja i limunovog soka. Međutim, osim klasičnog aioli dresinga, možete da napravite i razne varijante koje ne sadrže ulje. Jedna takva je i aioli od avokada. Ovaj kremasti, citrusni aioli sa belim lukom možete da pripremite u blenderu za 5 minuta i to od samo 6 sastojaka.

Vreme pripreme: 15 minuta
Količina: oko 150 g ili 1 tegla srednje veličine

Sastojci:
2 ISC avokada, bez koštica
1 žumance
2 čena belog luka, izgnječena
2 kašike soka od limuna
½ kašičice soli ili malo više, po ukusu
1 prstohvat bibera
2 kašike peršunovog lišća, sitno seckanog

Priprema:
1. Uzmite dublju činiju, u kojoj ćete ručnim mikserom izblendirati avokado, žumance, beli luk, sok od limuna, so, biber i peršunovo lišće.
2. Blendirajte dok ne dobijete smesu glatke teksture.
3. Dobijeni aioli čuvajte u frižideru, te ga upotrebite u roku od 24 do 48 sati.
4. Poslužite uz jelo po želji.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 1 Prosečna ocena: 5]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

117 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.