fbpx

DECEMBARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 23-27.12.

Bezglutenski hleb od bundeve

Od kakvog brašna pravite peciva? Ja se trudim da koristim bezglutenska brašna od celog zrna, jer ne izazivaju nagle skokove šećera u krvi. Danas je na meniju hleb od bundeve bez glutena, koji sam napravila kombinacijom samo nekoliko sastojaka. Izuzetno je ukusan i lepo miriše. Isprobajte recept.

Vreme pripreme: 90 minuta
Količina: 10-12 porcija

Sastojci:
1 šolja pasirane bundeve
2 jaja
⅓ šolje maslinovog ulja
⅓ šolje nezaslađenog bademovog mleka
1 ¼ šolje mešavine brašna bez glutena za kolače
½ šolje ovsenih pahuljica
¾ šolje kokosovog šećera
½ kašičice sode bikarbone
½ kašičice praška za pecivo
½ kašičice soli
½ kašičice mlevenog cimeta
½ kašičice začina za medenjake
1 kašika kokosovog proteina (za dekoraciju)

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 ºC. Kalup za hleb obložite papirom za pečenje.
2. U manju posudu sipajte pasiranu bundevu, jaja, maslinovo ulje i bademovo mleko, te mešajte dok ne dobijete smesu glatke teksture.
3. U drugoj posudi pomešajte bezglutensko brašno, ovsene pahuljice, kokosovo šećer, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, so, cimet i začin za medenjake.
4. Dodajte suve sastojke u vlažne, te dobro promešajte dok ne dobijete smesu glatke teksture. Dobijeno testo sipajte u pripremljen kalup za hleb.
5. Pecite hleb 50-60 minuta.
6. Ostavite da se ohladi.
7. Po želji dekorišite kokosovim proteinom.Poslužite i uživajte.
8. Poslužite i uživajte!

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 1 Prosečna ocena: 5]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.