Čokoladni mafini sa bananom i malinama
BANANA + MALINE u ČOKOLADNOM MAFINU – ima li bolje kombinacije? Napravite ovaj fantastičan desert što pre! U pitanju su mafini bez glutena, od ovsenog brašna, bademovog mleka i izlomljene crne čokolade. U nastavku potražite uputstvo kako se prave čokoladni mafini sa bananom i malinama.
Sastojci:
2 banane
1⁄2 šolje malina
1 jaje (ili laneno jaje)
1 kašičica sode bikarbone
1⁄2 šolje kokosovog šećera
1⁄4 kašičice himalajske soli
1⁄2 kašičice čistog ekstrakta vanile
2 kašike istopljenog kokosovog ulja (obavezno istopiti ulje)
1⁄2 šolje organskog kakaoa u prahu
3⁄4 šolje ovsenih pahuljica
1 1⁄4 šolje bademovog brašna
1⁄4 šolje izlomljene crne čokolade
1 šolja bademovog mleka
Priprema:
1. U velikoj posudi viljuškom izgnječite banane i maline, dodajte obično ili laneno jaje (laneno seme i voda), te dobro promešajte.
2. U istu posudu dodajte sodu bikarbonu, kokosov šećer, himalajsku so, vanila ekstrakt i kokosovo ulje, te mešajte dok se sastojci ne sjedine.
3. Nakon toga u posudu dodajte sirovi organski kakao i ovsene pahuljice, te dobro promešajte.
4. U blenderu sameljite bademe i ovsene pahuljice kako biste dobili brašno, te ga postepeno sipajte u činiju sa ostalim sastojcima i mešajte dok se ne sjedini. Potrebno je da testo bude vlažno. Ako je suvo, dodajte još malo bademovog mleka. Ako je previše vlažno, dodajte malo bademovog brašna. Na kraju dodajte komadiće crne čokolade.
5. Razdelite testo u kalupe za mafine i punite korpice do vrha. Pecite na 220° C oko 20 minuta.
6. Nakon pečenja, mafine ostavite u tepsiji 10 minuta da se ohlade, te ih poslužite.
Volela bih da sa vama podelim još zanimljivih recepata! U mojim kompletima „Meal Prep“ radionica kuvanja se nalaze drugačiji, jednostavni i laki recepti. Više informacija je na linku.