Ćureći burgeri
Svi poznajemo osećaj kada posle treninga poželimo da pojedemo jaču porciju proteina uz puno povrća. 🙂 Ok, za ovaj drugi deo rečenice govorim u svoje ime. 🙂 Kada sam razmišljala kako da napravim burgere, a da budu prihvatljivi za moj clean eating koncept ishrane, nastali su ovi ćureći burgeri.
Pitanje koje mi je mama postavila bilo je kako to da su burgeri uspeli da ostanu tako kompaktni i da se ne raspadaju, a da se u receptu ne nalazi prezla ili neki drugi sastojak koji će vezati meso. Iskreno, o tome nisam ni razlišljala kada sam jedno veče pustila muziku i napravila ove ukusne burgere, koje toplo preporučujem onima koji jedu ćuretinu.
Mislim da će vam se dopasti, a pritom želim da uzmete u obzir da vam za pripremu burgere treba maksimalno 12 minuta od samog početka pravljenja recepta. Cool, zar ne? P.S. Ne zaboravite veliku porciju vaše omiljene salate.
Sastojci za 4 osobe:
250 g mlevenog ćurećeg mesa
1 jaje
2 mlada luka, sitno seckana
1/2 veze peršunovog lišća, sitno seckano
so i biber po ukusu (i za burgere i za salatu)
2-3 kašike kokosovog ulja
4 šake baby mix salate
3 kašike bundevinog ulja
1 kašika limunovog soka
Priprema:
Sjediniti sve sastojke i oblikovatii buregere rukama. Zagrejati kokosovo ulje u gril tiganju i pržiti burgere oko 5 minuta sa obe strane, dok meso ne bude potpuno gotovo. Nakon toga, burgere preneti na tanjir na koji je postavljen ubrus, da upije višak ulja. U velikoj činiji izmešati baby mix salatu sa bundevinim uljem, limunovim sokom, uz malo soli i bibera. Na tanjir servirati salatu i preko nje staviti 2 burgera po porciji.