Dresing od susama i đumbira
Mnoga jela ne mogu da zamislim bez dresinga i preliva, jer im oni upotpunjuju ukuse i čine ih specifičnim. Volim da eksperimentišem i pronalazim nove kombinacije, kako bih se hranila što raznovrsnije. Poslednje što sam osmislila je dresing od susama i đumbira, koji se odlično slaže sa proteinima, poput piletine ili ribe. Isprobajte recept.
Vreme pripreme: 15 minuta
Količina: oko 100 ml
Sastojci:
3 kašike tahini paste
2 kašike susamovog ulja
2 kašike jabukovog sirćeta
1 kašika tamari sosa
1 kašičica đumbira, mlevenog
1 kašičica agava sirupa
1-3 kašike vode
Priprema:
1. U manju posudu sipajte tahini pastu, susamovo ulje, jabukovo sirće, tamari sos, đumbir, agava sirup i 1 kašiku vode, te mešajte dok se sastojci ne sjedine.
2. Ukoliko je dresing suviše gust, dodajte još 1-2 kašike vode.
3. Servirajte uz svoje omiljeno jelo i uživajte.