GREEN METHOD PROGRAM ZA MRŠAVLJENJE

Francuska salata sa šargarepom

Namirnica koju kupujem svake nedelje je šargarepa. Ovo povrće se može koristiti tokom cele godine, sjajno je sirovo, kuvano, dinstano, potom korišćeno u smutijima, potažima, supama, i različitim jelima. Međutim, dešava mi se i da ponekad zbog obaveza ne stignem da je iskoristim u receptima kojim sam planirala, te onda tražim alternativu kako se ne bi pokvarila. Jedna od opcija je ukusna francuska salata sa šargarepom i fenomenalnim dresingom napravljenim od Dijon senfa, belog luka, peršunovog lišća i limunovog soka.

Kao i druge domaćice, obožavam lake i brze recepte! Stoga u nastavku pročitajte kako da napravite ovu salatu, koja će bojom uticati na lep izgled vaše trpeze, a nutrijentima obogatiti vašu ishranu.

Sastojci:
5 šaka rendane šargarepe – predlog Iceberg Salat Centar šargarepa
3 kašike francuskog peršunovog lišća, sitno seckanog
1 čen belog luka, izgnječen
1 kašika dižon senfa
1/2 limuna, sok
6 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu

Priprema:
Stavite rendanu šargarepu i peršunovo lišće u činiju. Potom u manjoj posudi izmešajte sastojke za dresing (beli luk, dižon senf, limunov sok, ekstradevičansko maslinovo ulje), te ga prelijte preko salate. Pre serviranja dodajte biber po ukusu i uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 4 Prosečna ocena: 4.8]

SVAKE SREDE U 9h u vašem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

123 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.