fbpx

LETNJI DETOKS PROGRAM 22-26.7.

Granola štanglice od badema i višanja

Granola štanglice od badema i višanja – njam! Ne samo da zvuči fantastično, već je ova poslastica zaista ukusna. Možete da je napravite brzo i lako, a niko joj neće odoleti, posebno najmlađi ukućani.

Vreme pripreme: 40 minuta i 20 minuta za hlađenje
Količina: 9-12 štanglica

Sastojci:
1 ½ šolja ovsenih pahuljica
¾ šolje sirovih badema, sitno seckanih
⅔ šolje urmi, bez koštica
⅓ šolje suvih višanja
¼ šolje lanenog semena
¼ šolje putera od badema
1 kašika kokosovog ulja
prstohvat soli
1 kašičica vanila ekstrakta

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 °C i tepsiju obložite papirom za pečenje.
2. Sipajte ovsene pahuljice i bademe u tepsiju, te ih pecite 10-12 minuta, dok ne poprime zlatno-braon boju.
3. Urme i suve višnje stavite u procesor za hranu i miksajte ih dok ne ostanu manji komadi ili se ne formira kuglica, oko 20 sekundi. Smesa treba da bude lepljiva.
4. U veliku posudu sipajte pečene bademe i ovsene pahuljice, smesu od urmi i suvih višanja, laneno seme, te sve dobro promešajte. Ostavite sa strane.
5. U manjoj šerpi na umerenoj temperaturi zagrejte bademov puter i kokosovo ulje. Mešajte dok ne dobijete kremastu i glatku smesu. Zatim sklonite sa ringle, dodajte prstohvat soli i vanila ekstrakt, te ponovo promešajte da se svi sastojci sjedine.
6. Dobijenu smesu sipajte u posudu u kojoj ste pomešali ostale sastojke, te sve dobro promešajte. Smesa bi trebalo da bude lepljiva.
7. Dobijenu smesu ravnomerno sipajte u keramičku posudu veličine 20×20 cm, te je stavite u zamrzivač na 15-20 minuta kako bi se stvrdnula. Izvadite posudu iz zamrzivača i smesu isecite na štanglice.
8. Poslužite i uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

117 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.