Hrskave tortice od kinoe
Kinoa je izuzetno popularna namirnica poslednjih godina. Obiluje proteinima, biljnim vlaknima, vitaminima i mineralima. Baš zbog toga isprobajte recept za hrskave tortice od kinoe.
Sastojci:
1 1/2 šolje kuvane kinoe
2 kašike mlevenog lana + 6 kašika vode
1 šolja sitno seckanog kelja
1/2 šolje ovsenog brašna
1/2 šolje sitno rendanog slatkog krompira
1/4 šolje sitno seckanog svežeg bosiljka
2 kašike sitno seckanog crnog luka
1 čen belog luka, izgnječenog
1 kašika tahini paste
1 1/2 kašičice sušenog origana
1 1/2 kašičica belog ili crvenog vinskog sirćeta
so i biber po ukusu
3 kašike bezglutenskog brašna
tucana crvena paprika po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 °C i pripremite tepsiju sa papirom za pečenje. Pomešajte lan i vodu, i ostavite da odstoji 5 min. Potom sjedinite sve sastojke, uključujući potopljen lan i 1/2 šolje kuvane kinoe. Vlažnim rukama smesu oblikujte u fašire i poređajte u tepsiju. Pecite 15 minuta sa jedne strane, a zatim pažljivo okrenite slane tortice i onda još 8-10 minuta. Ohladite ih 5 min, a zatim uživajte! Hrskave tortice od kinoe možete držati u frižideru 5-6 dana. Da biste ih podgrejali, zagrejte tiganj na srednju temperaturu, dodajte malo ulja i pecite oko 3 minuta po strani.