fbpx

DECEMBARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 23-27.12.

Hrskavi uštipci od batata i kinoe

Evo još jedne ideje kako možete da napravite zdrave varijante uštipaka. Ovog puta spremila sam ih od kinoe i batata. Iznutra su sočni, a spolja hrskavi. Pravi užitak! Isprobajte!

Vreme pripreme: 30 minuta
Količina: 11 uštipaka

Sastojci:
2 šolje kuvane kinoe
2 šolje batata, rendanog
1 kašika otopljenog kokosovog ulja
½ šolje crvenog ili crnog luka, sitno seckanog
4 čena belog luka, izgnječena
prstohvat soli i bibera
2 šolje baby spanaća

Sastojci za uštipke:
1 kašika kokosovog ulja
3 srednja jaja, umućena
½ kašičice soli
1 kašičica karija u prahu (opciono)
½ šolje brašna bez glutena po želji

Sastojci za serviranje (opciono):
humus
sveže začinsko bilje poput peršunovog lišća ili nane

Priprema:
1. Skuvajte kinou prema uputstvu sa pakovanja. Izrendajte batat.
2. Sipajte kokosovo ulje u veliki tiganj, te dodajte crni ili crveni luk, batat, beli luk, so i biber. Dinstajte oko 4-5 minuta, odnosno dok luk i batat ne omekšaju. Zatim, dodajte baby spanać i još malo dinstajte. Ostavite sa strane.
4. Umutite jaja.
5. U veliku posudu prebacite povrće koje ste dinstali i kinou, te dodajte kari u prahu (po želji) i promešajte. Zatim dodajte jaja i promešajte. Na kraju dodajte brašno bez glutena i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Trebalo bi da dobijete lepljivu smesu koju možete da oblikujete. Po potrebi dodajte još brašna bez glutena ako je smesa previše vlažna.
6. Oblikujte tanke uštipke veličine dlana. U međuvremenu zagrejte kokosovo ulje u tiganju za pečenje uštipaka. Svaki pecite po 4 minuta sa svake strane.
7. Poslužite ih uz humus i začinsko bilje, te uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 2 Prosečna ocena: 5]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.