Integralni pirinač sa rukolom, peršunom i limetom
Ako je neko od vas ikada praktikovao makrobiotički režim ishrane, zna koliko je važno da se žitarice pripremaju na različite načine kako nam ne bi dosadile! Stoga, evo ideje kako možete napraviti intergralni pirinač, a da pritom ne bude klasičnog ukusa. Rukola + limun su nam saveznici. Dakle, isprobajte integralni pirinač sa rukolom, peršunom i limetom. Šaljem podsticaj da kuvate!
Sastojci:
1 šolja integralnog pirinča
1½ šolje vode
3 kašičice ekstradevičanskog maslinovog ulja
1 čen belog luka, izgnječen
2 mlada luka, iseckana na kolutove
1 kašičica izrendane kore limete
¼ do ½ kašičice himalajske soli
1½ kašika soka od limete
½ šolje peršuna, iseckanog
1 šolja ISC rukole, sitno iseckane
prstohvat listića crvene papričice
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, malo maslinovog ulja i integralni pririnač, pa ga kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Nakon toga dodajte beli luk, mladi luk, peršun, rukolu i koru limete, te sve promešajte. Ostavite 1 minut da se ohladi, pa dodajte preostalu količinu maslinovog ulja, so, sok od limete, peršun i listiće crvene papričice. Začinite po ukusu. Servirajte.