fbpx

LETNJI DETOKS PROGRAM 22-26.7.

Kari sa divljim lososom

Da li volite ljuto? Ako je vaš odgovor potvrdan, predlažem vam da za sledeći ručak pripremite kari sa divljim lososom. Crveni kari je popularno tajlandsko jelo napravljeno na bazi crvene kari paste, kokosovog mleka i povrća, mesa, ribe ili morskih plodova. Izuzetno je ukusno i lako se sprema. Uživajte!

Vreme pripreme: 35 minuta
Količina: 4 porcije

Sastojci za losos:
2 fileta divljeg lososa srednje veličine, bez kože
prstohvat soli
prstohvat mlevenog bibera
1 kašika tamari soja sosa
1 kašika paradajz paste

Sastojci za kari:
1 kašika kokosovog ulja, otopljenog
⅔ šolje crnog luka, sitno seckanog
1 kašičica korena đumbira, rendanog
2 čena belog luka, izgnječena
3 ½ kašike crvene kari paste
1 crvena paprika srednje veličine, seckana na manje komade
prstohvat soli
1 ⅔ šolje nezaslađenog kokosovog mleka
1-2 kašičice tamari soja sosa
1-2 kašičice agava sirupa
2 šolje blitve, seckane
1 ½ šolja integralnog pirinča, kuvanog

Priprema:
1. U manjoj posudi pomešajte tamari soja sos, paradajz pastu, mleveni biber i so. Promešajte i premažite losos dobijenom mešavinom.
2. Da biste napravili kari zagrejte kokosovo ulje u većem tiganju na umerenoj temperaturi. Dodajte đumbir i crni luk, te dinstajte 3-4 minuta, uz povremeno mešanje. Zatim dodajte beli luk i dinstajte dodatnih 1-2 minuta, uz često mešanje.
4. Nakon toga, dodajte crvenu kari pastu i kuvajte 2 minuta, uz često mešanje. Smanjite temperaturu ukoliko mešavina počinje da gori. Dodajte crvenu papriku i prstohvat soli, dinstajte 2-3 minuta, te dodajte kokosovo mleko i mešajte dok se sastojci na sjedine. Kuvajte 2 minuta.
5. Dodajte tamari soja sos i agava sirup po ukusu i promešajte. Zatim, dodajte losos. Nakon 5 minuta, dodajte blitvu, pokrijte tiganj i kuvajte dok blitva ne omekša.
6. Servirajte uz integralni pirinač i uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 1 Prosečna ocena: 5]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

117 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.