Kinoa salata sa narandžom i nanom
Ovaj jednostavan recept za salatu od kinoe sadrži sočne narandže, slatke brusnice, leblebiju bogatu proteinima, svežu nanu i peršunovo lišće, te preliv egzotičnog ukusa. Ovo je savršena salata za leto, ali je možete praviti i tokom cele godine. Mislim da će vam se svideti koliko i meni. Recept potražite u nastavku.
Vreme pripreme: 30 minuta
Količina: 2-4 porcije
Sastojci:
1 šolja kuvane kinoe, oceđene
½ šolje kuvane leblebije, oceđene
3 narandže, oguljene i isečene na kolutove
½ crvenog luka, seckanog na kockice
½ šolje sušenih brusnica
3-4 kašike svežih listova nane, sitno seckanih
3-4 kašike svežeg peršunovog lišća, sitno seckanog
1 šaka ISC rukole
Sastojci za dresing:
¼ šolje jabukovog sirćeta
sok od 1 narandže
1 kašika maslinovog ulja
1 čen belog luka, izgnječen
so i biber po ukusu
Priprema:
1. Skuvajte kinou i leblebiju prema uputstvima sa pakovanja, te ih ocedite i ostavite sa strane.
2. Pomešajte sve sastojke za dresing u manjoj posudi, te dobijeni dresing ostavite sa strane.
3. U velikoj posudi pomešajte kinou, leblebiju, kriške narandže, crveni luk, brusnice, listove sveže nane, sveže peršunovo lišće i rukolu, te sve prelijte dobijenim dresingom.
4. Poslužite i uživajte.