fbpx

GREEN METHOD 16-20.9.

Krem potaž od brokolija

Ne postoji bolji način da se ugrejete u ovim hladnim danima od spremanja i konzumiranja toplih obroka, koji sadrže mnoštvo nutrijenata. Preporučujem vam da sirove namirnice i smutije zamenite kuvanom hranom, toplim čorbicama i potažima. Moj predlog je krem potaž od brokolija. Pomešajte brokoli, krompir i malo čili papričice i dobićete fantastično jelo, koje će vam povećati otpornost tela na hladnoću, ojačati imunitet, ali i popraviti raspoloženje. Prijatno.

Sastojci:
1 kašika kokosovog ulja
1 glavica crnog luka, sitno seckanog
2 čena belog luka, izgnječena
½ kašičice himalajske soli
1 glavica brokolija, iscepkana na krupnije cvetove
2 bela krompira, seckana na kockice
6 šolja vode
3 cm sveže zelene ljute papričice
1 veza peršunovog lišća
2 kašike soka od limuna
himalajska so (po ukusu)

Priprema:
U velikoj šerpi zagrejte kokosovo ulje. Kad se otopi, dodajte luk i nekoliko prstohvata himalajske soli, promešajte i kuvajte dok luk ne omekša, oko 5-7 minuta. Dodajte beli luk, čili papričicu i krompir, te mešajući dinstajte oko 2 minuta. Zatim dodajte vodu i ostavite da se kuva 15-20 minuta. Nakon toga, dodajte brokoli, te kuvajte još samo 3-5 minuta. Brokoli treba da bude jarko zelene boje. Sklonite šerpu sa šporeta, te blendirajte ručnim blenderom dok ne dobijete potaž. Nakon toga dodajte peršunovo lišće, limunov sok, te začine po ukusu.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

117 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.