Kremasta kaša od kinoe
Umesto od ovsenih pahuljica, napravite kašu od kinoe. Budući da je izuzetno hranljiva, ova pseudožitarica će vas zasititi, a odlično se kombinuje i sa slatkim sastojcima. U ovom receptu upotrebila sam kokosovo mleko, agava sirup, cimet i maline, a sve sam začinla sušenim kokosovim listićima. Isprobajte!
Vreme pripreme: 20 minuta
Količina: 1 porcija
Sastojci:
½ šolje sirove kinoe
1 ⅔ šolje nezaslađenog kokosovog mleka
2 kašičice cimeta
2 kašičice agava sirupa
voda, po potrebi
½ šolje malina
Sastojci za serviranje:
¼ šolje oraha, sitno seckanih
2 kašike nezaslađenih sušenih kokosovih listića
Priprema:
1. U šerpi pomešajte kinou, kokosovo mleko, cimet i agava sirup, te ostavite da prokuva.
2. Nakon toga smanjite temperaturu i kuvajte još 12-15 minuta.
3. Ukoliko je potrebno, dodajte vodu kako biste dobili željenu gustinu.
4. Dobijenu kašu podelite u dve činije. Dodajte maline, te je dekorišite orasima i kokosovim listićima.
5. Servirajte i uživajte.
Upravo zbog njene hranljivosti, kinoa je jedna od namirnica koju sam koristila na svojim „Meal Prep“ radionicama kuvanja, koje su dostupne u dva kompleta (prolećno/letnji i jesenje/zimski). Više informacija je na linku.