fbpx

PURPLE PREMIUM 3-7.6.

Kremasti potaž od špargli

Da li ste ikada probali kremasti potaž od svežih špargli? Ako niste, izvolite recept koji će vas oduševiti. Špargle su bogate inulinom, prebiotikom koji poboljšava zdravlje organa za varenje, ali i stimuliše gubitak kilograma.

Vreme pripreme: 40 minuta
Količina: 4-6 porcija

Sastojci:
1 veliki crni luk, sitno iseckan
2 šolje celera u štapu, sitno seckana
2-3 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka, izgnječena
1 šolja mladog krompira, oguljenog i sitno iseckanog
6 šolja vode ili bujona od povrća
¼ kašičice bibera
¾ kašičice soli
4 šolje ISC špargli, sitno seckanih
½ šolje svežeg bosiljka, sitno seckanog
½ šolje svežeg peršunovog lišća, sitno seckanog
⅓ šolje indijskog oraha

Priprema:
1. U šerpi, u koju ste prethodno sipali maslinovo ulje, prodinstajte celer i crni luk na jakoj temperaturi, oko 2 minuta, neprestano mešajući. Smanjite temperaturu i dinstajte još oko 6 minuta, a zatim dodajte beli luk i dinstajte dok beli luk ne postane providan. Nakon toga, dodajte vodu ili bujon od povrća, so, biber, krompir i indijski orah, te ostavite supu da prokuva.
2. Nakon što supa prokuva, poklopite šerpu i ostavite da se kuva još oko 15-20 minuta, dok krompir ne omekša.
3. Dodajte špargle, pojačajte temperaturu i ostavite supu da još jednom prokuva, te sve zajedno kuvajte još 2-3 minuta. Nemojte prekuvati supu, jer u tom slučaju potaž neće biti jarkozelene boje. Sklonite supu sa ringle i ostavite sa strane da se ohladi.
4. Kada se ohladi, dobijenu supu sipajte u blender, dodajte bosiljak i peršunovo lišće, pa blendirajte dok ne dobijete smesu glatke teksture.
5. Dobijenu smesu vratite u šerpu i zagrejte je. Ne dozvolite da smesa prokuva kako potaž ne bi izgubio jarkozelenu boju.
6. Dobijeni potaž poslužite i uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 5 Prosečna ocena: 2.4]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

100 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.