Leblebija sa jabukom i povrćem
Jeste li raspoloženi za VEGANSKU SLATKO-SLANU KOMBINACIJU? Pomešajte leblebije i jabuku, pa ćete dobiti fantastičnu salatu, koju možete da upotpunite povrćem po želji. Ja sam se odlučila za krastavac, šargarepu i crveni kupus. Što više boja u tanjiru, to više nutrijenata za organizam! U nastavku potražite kako može da se spremi leblebija sa jabukom i povrćem.
Sastojci za jelo:
1 šaka rendane ISC šargarepe
1⁄6 glavice crvenog kupusa
2⁄3 šolje kuvane leblebije
1 Granny Smith jabuka
1⁄2 krastavca
Sastojci za dresing:
3 kašike svetlog susamovog ulja
1 kašika jabukovog sirćeta
prstohvat soli
Priprema:
1. Izrendajte crveni kupus, jabuku iseckajte na kockice a krastavac na polumesece.
2. U posudi pomešajte sve sastojke za jelo.
3. U jednoj čaši izmešajte sastojke za dresing, te ih prelijte preko sastojaka za jelo.
4. Sve dobro sjedinite i servirajte.