Letnje povrće s roštilja
Sigurna sam da i vi obožavate roštilj. Osmislila sam vegansku varijantu roštilja, koja se sastoji od raznog šarenog povrća i šampinjona. Servirajte ga uz tzatziki umak i obradujte svoje goste.
Vreme pripreme: 45 minuta
Količina: 4-6 porcija
Sastojci:
2 mlada kukuruza u klipu
1 ISC tikvica, seckana na kolutove
1 šolja šampinjona, bez peteljki
1 manji crveni luk, očišćen i iseckan na manje komade
1 crvena paprika, očišćena i iseckana na manje komade
1 zelena paprika, očišćena i iseckana na manje komade
1 žuta paprika, očišćena i iseckana na manje komade
½ šolje maslinovog ulja
prstohvat soli
prstohvat bibera
caciki (tzatziki) umak za serviranje
Priprema:
1. Zagrejte roštilj do umereno jake temperature.
2. Komade seckanog povrća i šampinjone naslažite na ražnjiće.
3. Prelijte ražnjiće maslinovim uljem, te ih začinite solju i biberom.
4. Ražnjiće pecite po 8 minuta sa svake strane, dok povrće i šampinjoni ne omekšaju i ne porumene.
5. Sklonite ražnjiće sa roštilja, poslužite uz tzatziki umak i uživajte.