Libanska salata sa godži bobicama
Ukoliko pomešate proso, peršun, nanu i godži bobice dobićete nesvakidašnju kombinaciju ukusa, koja će vam se veoma svideti. Ovu salatu možete jesti i za ručak i za večeru, jer je vrlo lagana, a istovremeno puna hranljivih materija, potrebnih organizmu za svaki dan. Evo kako se pravi libanska salata sa godži bobicama. Prijatno!
Sastojci:
Za proso:
1/2 šolje nekuvanog prosa
1 šolje vode
1 kašika maslinovog ulja
¼ kašičice himalajske soli
1 čen belog luka, izgnječen
Za salatu:
⅓ šolje godži bobica
½ šolje manga, seckanog na kockice
1 mladi luk, sitno seckan
nekoliko kriški crvenog luka, seckanog na polumesec
½ krastavca, seckanog na kockice
½ veze peršunovog lišća, sitno seckanog
1 šaka listova sveže nane, sitno seckanih
2 šake baby spanaća
2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
1 kašika soka od limuna
prstohvat himalajske soli
sveže mleveni crni biber, po ukusu
Priprema:
U šerpu sipajte 1 kašiku maslinovog ulja, a potom dodajte izgnječeni čen belog luka. Nakon jednog minuta, dodajte oprano proso. Potom sipajte šolju vode i prstohvat soli, te ostavite proso da se kuva na umerenoj temperaturi oko 15 do 20 minuta. Sklonite šerpu sa ringle i ostavite proso da se ohladi. Nakon toga, u velikoj posudi pomešajte proso sa godži bobicama, mladim lukom, krastavcem, baby spanaćem, peršunom i nanom. Dodajte ekstradevičansko maslinovo ulje, limunov sok, so, biber i sve promešajte. Potom na vrh salate dodajte mango i nekoliko kriški crvenog luka. Prijatno!