Losos u sosu sa sušenim paradajzom
Preukusan losos u sosu sa sušenim paradajzom! Sjajna ideja za ručak ili večeru, posebne prilike ili praznike, koju odlikuje spoj svežih začina, belog luka, crvene tucane paprike i sojinog mleka. Probajte i oduševićete se. 🙂 Prijatno!
Sastojci:
4 kašike maslinovog ulja
600 g lososa (3 fileta)
2 čena belog luka, zgnječenog
1/4 crnog luka, blendiranog
2 kašike sušenog paradajza, sitno seckanog
1/3 kašičice mlevene čili paprike
1/3 kašičice crvene tucane paprike
2/3 šolje nezaslađenog sojinog mleka
2 kašičice svežeg bosiljka
1/4 šolje bujona od povrća ili vode
so i biber po ukusu
2 kašike svežeg peršunovog lišća, sitno seckanog
Priprema:
Filete lososa začiniti solju i biberom. U tiganju zagrejati 3 kašike maslinovog ulja, a potom dodati losos i pržiti ga 2-3 minuta na obe strane. Nakon toga, losos izvaditi iz tiganja i ostaviti sa strane, a u isti tiganj dodati još jednu kašiku maslinovog ulja. Propržiti sušeni paradajz, bosiljak, crni i beli luk, čili i crvenu tucanu papriku oko jednog minuta. Dodati bujon od povrća i sojino mleko, i mešati dok se sos ne zgusne. Sos dodatno začiniti biberom i solju po ukusu. Vratiti losos u tiganj i pržiti još nekoliko minuta, a potom servirati.