Mafini sa keljom i avokadom
Preukusan proteinski doručak! Napravite mafine sa keljom i avokadom, i razbijte jutarnju monotoniju. Ukoliko pratite vegansku ili makrobiotičku ishranu koziji sir iz recepta zamenite tofu sirom.
Sastojci:
100 g kelja
1 veliki zreo avokado, sitno seckan
Šaka cherry paradajza, sitno seckanog
100 g kozijeg ili tofu sira
2 veća jaja
1 belance
so i biber po ukusu
prstohvat crvene tucane paprike, opciono
Priprema:
Zagrejati rernu na 170°C. Koristiti veći kalup sa 6 rupa za mafine, ali može i manji kalup sa 12 rupa. Obarite kelj dok ne omekša nekoliko minuta, a kada se prohladi pomešajte ga sa sirom, seckanim avokadom i paradajzom. Sve dobro promešajte. U velikoj posudi umutiti jaja, nakon toga u drugoj posudi temeljno izmutiti belance. Polako pomešajte belance sa već prethodno izmućenim jajima. Stavite dve supene kašike smese od kelja i avokada miksa u svaku rupu za mafin, i lagano sipajte mešavinu od jaja po vrhu dok svaka rupa za mafin ne bude oko dve trećine puna. Na svaki mafin staviti malo rendanog sira i pecite u rerni oko 15 do 20 minuta. Prijatno.