fbpx

FEBRUARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 24-28.2.

Nudle sa povrćem i prelivom od susama

Pre neki dan imala sam želju da pojedem neko kinesko jelo i umesto da sam ga naručila, iskoristila sam namirnice koje sam imala kod kuće i spremila fantastične kineske nudle sa povrćem i prelivom od susama. Recept sam zapisala istog trenutka, jer želim da ga i vi isprobate. Prijatno.

Vreme pripreme: 20 minuta
Količina: 2-3 porcije

Sastojci:
150 g pirinčanih nudli
1-2 kašike maslinovog ulja
4 čena belog luka, izgnječena
1 kašika đumbira, sitno seckanog
½ luka, sitno seckanog
4 šolje mešavine povrća (po želji – kupus, paprika, brokoli, pečurke, špargla, grašak), sitno seckanog

Sastojci za preliv od susama:
3 kašike soja sosa
3 kašike tahini paste
1-2 kašike vode
2 kašike jabukovog sirćeta
2 kašike susamovog ulja
1 kašika agava sirupa
1-2 kašičice čili paste
so i biber po ukusu

Sastojci za dekoraciju:
2 kašike kikirikija, sitno seckanog
1 kašičica semenki crnog susama
1 veza peršunovog lišća

Priprema:
1. Skuvajte nudle prema uputstvu sa pakovanja, ocedite ih, te ostavite sa strane.
2. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na umerenoj temperaturi. Dodajte luk, beli luk, đumbir i mešavinu povrća, te sve dinstajte 3-4 minuta, smanjite temperaturu, pa nastavite da dinstate dok povrće ne omekša. Ostavite sa strane.
3. Sve sastojke za preliv stavite u manju posudu i mešajte viljuškom dok ne dobijete smesu glatke teksture.
4. U većoj posudi pomešajte nudle i dinstano povrće, te sve prelijte dobijenim prelivom.
5. Poslužite i uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 7 Prosečna ocena: 4.9]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.