fbpx

LETNJI DETOKS PROGRAM 22-26.7.

Pasta sa pesto sosom od sušenog paradajza

Sušeni paradajz jedan je od najpopularnijih sastojaka italijanske kuhinje. Iskoristila sam ga za pripremu paste sa pesto sosom, koja će vam se sigurno dopasti. Ovo jelo možete napraviti za samo 25 minuta, a satima će vas držati sitim. Prijatno!

Vreme pripreme: 25 minuta
Količina: 4 porcije

Sastojci:
280 g sirove integralne ili bezglutenske testenine po izboru
85 g sušenog paradajza
5 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja
1 veza svežeg peršunovog lišća, sitno seckanog + za dekoraciju
2-4 čena belog luka, izgnječena
10 g veganskog parmezana + za dekoraciju

Priprema:
1. Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja.
2. Kako biste napravili pesto sos u blenderu pomešajte sušeni paradajz, ekstradevičansko maslinovo ulje, beli luk, peršunovo lišće i veganski parmezan, te blendirajte dok se svi sastojci ne sjedine.
3. Zatim testeninu pomešajte sa dobijenim sosom.
4. Dekorišite peršunovim lišćemi veganskim parmezanom.
5. Servirajte toplo i uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

117 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.