Pasta sa tikvicama i bolonjeze sosom od sočiva
Ovaj recept za pastu sa bolonjeze sosom od sočiva drugačiji je od bilo kojeg do sada. Začinjenog belim lukom i drugim biljem, servirala sam ga preko hrskave testenine od tikvica. Ovo jelo možete da napravite za samo 20 minuta. Uživajte!
Vreme pripreme: 20 minuta
Količina: 2 porcije
Sastojci:
2 tikvice srednje veličine, seckane na spirale pomoću spiralizatora
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica crnog luka, sitno seckana
4 čena belog luka, izgnječena
1 šolje pelata
1 šolja kuvanog zelenog sočiva
2 kašičice origana
2 kašike peršunovog lišća, sitno seckanog
1 kašičica limunovog soka
prstohvat soli
prstohvat bibera
Priprema:
1. Tikvice isecite na spirale u spiralizatoru, te ih osušite ubrusom.
3. U međuvremenu, da biste napravili bolonjeze sos od sočiva, zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja u tiganju na srednje jakoj temperaturi, te dodajte crni i beli luk. Dinsajte dok luk ne omekša, pa dodajte kuvano sočivo, pelat, origano, te prstohvat soli i bibera. Dinstajte nekoliko minuta da se sočivo zagreje.
4. Nakon 7-8 minuta sjedinite tikvice prelijte bolonjeze sosom od sočiva.
5. Poslužite i uživajte.