Pileća supa sa spanaćem
Vreme je da u vašim tanjirima zavlada zelena boja! Ove nedelje pripremila sam vam recept za fantastičnu supu koja će vam pružiti odličnu dozu energije, ali i ojačati imunološki sistem. Osim piletine kao proteinskog sastojka u supi, dodala sam i BABY SPANAĆ koji pomaže u detoksikaciji krvi, osnaživanju respiratornog sistema, utiče na lepši izgled kože, bolje varenje i brojne druge funkcije organizma. Uz sve to, jelu pruža specifičnu, pomalo egzotičnu aromu. Evo kako se pravi pileća supa sa spanaćem.
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka, izblendiranog u secku
2 čena belog luka, izgnječena
2 šargarepe, oguljene i isečene na štapiće
8 šolja vode
2 parčeta pilećeg belog mesa, tanko seckana
prstohvat himalajske soli
prstohvat crnog bibera
3 šake ISC baby spanaća
Priprema:
Zagrejati ulje u šerpi na srednje jakoj temperaturi, dodati crni i beli luk, te ih dinstati 2-3 minuta. Nakon toga dodati vodu, a potom šargarepu i pileće belo meso. Supu kuvati na laganoj vatri 30 minuta. Začiniti je solju, crnim biberom i na samom kraju dodati svež baby spanać. Ugasiti ringlu, poklopiti šerpu i ostaviti supu da odstoji 5-10 minuta. Poslužiti.