fbpx

DECEMBARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 23-27.12.

Piletina sa mešanim povrćem

Predlog za ručak ili večeru, koji će vam se posebno dopasti ako ste ljubitelj mesa. Piletinu sam kombinovala sa kuvanim batatom i prokeljom. Ne zaboravite neku ukusnu salaticu sa strane.

Vreme pripreme: 45 minuta
Količina: 6-8 porcija

Sastojci:
1 ½ kg pilećeg belog mesa, sečeno na filete
1 kašika maslinovog ulja
1 ½ šolja pilećeg bujona ili vode
1 kašika kukuruznog brašna
2 kašike belog luka u prahu
1 grančica svežeg ruzmarina, sitno iseckana
1 ½ kašičica svežih listova majčine dušice, sitno seckanih + još malo za dekoraciju
1 batat, seckan na kockice
2 šolje svežeg ili zamrznutog prokelja

Priprema:
1. Po želji začinite piletinu solju i biberom.
2. Zagrejte maslinovo ulje u dubljem tiganju na srednje jakoj temperaturi. Dodajte piletinu i pecite 10 minuta, odnosno dok piletina ne porumeni sa obe strane. Sklonite piletinu iz dubljeg tiganja.
3. U posudu sipajte pileći bujon ili vodu i kukuruzno brašno, te mešajte dok se sastojci ne sjedine.
4. Dobijenu smesu stavite u dublji tiganj u kom ste prethodno pekli piletinu, dodajte beli luk, ruzmarin, majčinu dušicu, batat i prokelj, te ostavite da proključa. Kuvajte 5 minuta.
5. Smanjite temperaturu na najnižu. Vratite piletinu u dubilji tiganj. Pokrijte i dinstajte još 10 minuta ili dok piletina i batat ne omekšaju.
6. Poslužite i uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.