Piletina sa prelivom od meda i soja sosa
Da li ste ikada probali piletinu sa medom i soja sosom? Nemojte biti skeptični, jer vam garantujem da će vam se ovaj recept dopasti. Kombinacija ukusa je fantastična. Uživajte!
Vreme pripreme: 25 minuta
Količina: 4 porcije
Sastojci:
600g pilećeg belog mesa bez kožice i kostiju, seckanog na manje komade
1 kašika susamovog ulja
¼ šolje sirovog organskog meda
¼ šolje soja sosa
½ šolje vode
3 čena belog luka, izgnječena
¼ kašičice tucane crvene paprike
3 kašičice kukuruznog brašna
1 kašika semenki susama
400 g kuvanog integralnog pirinča
1 mladi luk, sitno seckan
Priprema:
1. Zagrejte susamovo ulje u šerpi na umerenoj temperaturi, te dodajte komade pilećeg belog mesa. Dinstajte piletinu dok ne porumeni.
2. U međuvremenu, u manjoj posudi sjedinite sirovi organski med, soja sos, ¼ šolje vode, beli luk i tucanu crvenu papriku, te mešajte dok ne dobijete smesu glatke teksture. Dobijenom smesom prelijte piletinu u šerpi i kuvajte je još 4 minuta.
3. Zatim u manju posudu sipajte kukuruzno brašno i ¼ šolje vode, te dobro promešajte. Dobijenu smesu takođe sipajte u šerpu sa piletinom, te kuvajte još 1-2 minuta.
4. Piletinu servirajte sa integralnim pirinčem, pospite semenkama susama i komadićima mladog luka.
5. Poslužite i uživajte.