fbpx

DECEMBARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 23-27.12.

Potaž od graška

Ovo je jedan od najukusnijih potaža koje sam napravila u poslednje vreme. Smatram ga odličnim receptom kao uvertiru za divne i mirisne prolećne dane. 🙂 Isprobajte moj potaž od graška i oduševite svoje ukućane.

Sastojci:
1 ravna kašika gi putera
1 crni luk, sitno seckan
2 čena belog luka, izgnječenog
400 gr graška
600 ml vode
200 gr spanaća
1 šaka sveže nane
1 ½ kašika soka od limuna
prstohvat himalajske soli
prstohvat mlevenog crnog bibera
1 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja
1 mladi luk, sitno seckan, za dekoraciju

Priprema:
U šerpi zagrejte gi puter, dodajte crni luk i dinstajte nekoliko minuta da omekša. Potom dodajte beli luk i dinstajte još tridesetak sekundi. Stavite grašak i vodu u šerpu, i kuvajte desetak minuta. Nakon toga, dodajte spanać i nanu, a potom promešajte, kuvajte još 2 minuta, te sklonite šerpu sa vruće ringle. Dodajte limun, so i biber, a potom uzmite ručni blender i blendirajte dok ne dobijete potaž. Začinite dodatno ukoliko nedostaje soli, bibera i limunovog soka. Servirajte. Preko potaža po želji dodajte malo ekstradevičanskog maslinovog ulja i ukrasite ga svežim listovima baby spanaća, sitno seckanim mladim lukom uz malo bibera.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

119 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.