Potaž od karfiola, leblebije i đumbira
KARFIOL + LEBLEBIJA + ĐUMBIR! Da li vam je ikada pala na pamet kombinacija ovih sastojaka? Ove tri namirnice odlično pristaju jedna drugoj, a kad se pomešaju u POTAŽ stvaraju pravu magiju. Isprobajte recept za potaž od karfiola, leblebije i đumbira i javite mi utiske.
Sastojci:
1⁄2 glavice karfiola
1 manja glavica ISC crnog luka
4-5 cm korena đumbira, seckanog na komadiće
so, biber i limun po ukusu
100 g kuvane leblebije
3-4 lista bosiljka
4 šolje vode
Priprema:
1. U šerpi kuvajte karfiol, crni luk i đumbir.
2. Nakon 20-ak minuta kuvanja prespite supu sa povrćem u blender, te izblendirajte sve sastojke,
uključujući leblebiju i bosiljak, kako biste dobili potaž kremaste teksture.
3. Ukoliko je potaž previše gust, dodajte još vode.
4. Sipajte potaž u tanjir i poslužite.