Potaž od kukuruza i graška
Vreme je za jedno toplo i kremasto jelo, bogato brojnim vitaminima, neophodnim za održavanje optimalnog nivoa energije. Isprobajte ovaj fantastični recept za potaž od graška i kukuruza. Kombinacija povrća će vas oduševiti. 🙂
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 luk, sitno seckan
2 štapa celera, sitno seckana
1 šaka baby spanaća
3 čena belog luka
6 šolja vode
1 krompir
1 ½ šolje kukuruza
1 šolja graška
¾ kašičice mlevene crvene paprike
1 kašičica himalajske soli
¾ šolje nezaslađenog kokosovog mleka
so i biber po ukusu
3 kašike svežeg peršunovog lišća, sitno seckanog
1 kašičica sušenog origana
½ limuna, sok
Za dekoraciju:
nekoliko komada crvenog luka, seckanog na polumesec
prstohvat rendane šargarepe
Priprema:
Zagrejati ulje u velikoj šerpi na srednjoj temperaturi. Dodati luk i celer, te dinstati 5-7 minuta, uz povremeno mešanje dok luk ne postane mekan i proziran. Dodati beli luk i nastaviti sa dinstanjem još 1 minut. Tome dodati grašak, krompir, kukuruz, mlevenu crvenu papriku, so i vodu, te ostaviti da prokuva. Sniziti temperaturu i kuvati oko 20 minuta. Dodati baby spanać i kuvati još nekoliko minuta. Nakon toga, supu skloniti sa ringle i ručnim mikserom sjediniti sve sastojke. Dobijeni potaž pomešati sa kokosovim mlekom i limunovim sokom. Ukoliko je potrebno dodati začine po želji i poslužiti.