Puding od bundeve
Znam da ste probali puding od čokolade, vanile ili jagode, a jeste li ikada osetili ukus pudinga od bundeve? Možete ga sami napraviti i to za samo 10 minuta. Doduše, nećete baš tako brzo moći da ga jedete, jer mu je potrebno dva sata da se ohladi i stvrdne. Ali vredi čekati. Recept za puding od bundeve potražite u nastavku.
Vreme pripreme: 10 minuta za pripremu/ 2 sata hlađenja
Količina: 4 porcija
Sastojci:
2 kašike kokosovog šećera
3 kašike kukuruznog brašna
1 1⁄2 šolja nezaslađenog bademovog mleka
1 1⁄4 šolje pirea od ISC bundeve (Omekšajte bundevu na pari, pa je blendirajte.)
1 1⁄2 kašičice začina od bundeve
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
1. U šerpu sipajte kokosov šećer i kukuruzno brašno, te mešajte dok se ne sjedine. Zatim dodajte bademovo mleko i pire od bundeve, te sve dobro promešajte.
2. Kuvajte na srednje jakoj temperaturi oko 5-7 minuta, uz stalno mešanje kako se smesa ne bi previše zgusnula.
3. Nakon toga, sklonite šerpu sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile i začin od bundeve.
4. Sipajte puding u staklene posude i ostavite sa strane da se malo ohladi.
5. Poslužite i uživajte.