fbpx

LETNJI DETOKS PROGRAM 22-26.7.

Puding od bundeve

Znam da ste probali puding od čokolade, vanile ili jagode, a jeste li ikada osetili ukus pudinga od bundeve? Možete ga sami napraviti i to za samo 10 minuta. Doduše, nećete baš tako brzo moći da ga jedete, jer mu je potrebno dva sata da se ohladi i stvrdne. Ali vredi čekati. Recept za puding od bundeve potražite u nastavku.

Vreme pripreme: 10 minuta za pripremu/ 2 sata hlađenja
Količina: 4 porcija

Sastojci:
2 kašike kokosovog šećera
3 kašike kukuruznog brašna
1 1⁄2 šolja nezaslađenog bademovog mleka
1 1⁄4 šolje pirea od ISC bundeve (Omekšajte bundevu na pari, pa je blendirajte.)
1 1⁄2 kašičice začina od bundeve
1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:
1. U šerpu sipajte kokosov šećer i kukuruzno brašno, te mešajte dok se ne sjedine. Zatim dodajte bademovo mleko i pire od bundeve, te sve dobro promešajte.
2. Kuvajte na srednje jakoj temperaturi oko 5-7 minuta, uz stalno mešanje kako se smesa ne bi previše zgusnula.
3. Nakon toga, sklonite šerpu sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile i začin od bundeve.
4. Sipajte puding u staklene posude i ostavite sa strane da se malo ohladi.
5. Poslužite i uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

117 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.