Rolnice od povrća sa mango sosom
Savršeno lake za pravljenje, zdrave i ukusne – letnje veganske rolnice! Uz sjajnu kombinaciju svežeg povrća, mango sos daje poseban šmek.
Sastojci:
10 pirinčanih papira
1 avokado
1 velika šargarepa
2 crvene paprike
5 komada mladog luka
1 šaka malih listova zelene salate
1 šaka svežeg korijandera, seckanog na sitno
Za sos od manga:
1 mango, seckan na sitno
100 ml jogurta od soje
1 zelena jalapeno ljuta paprika, sitno seckana
½ kašičice crvene tucane paprike
so i biber po ukusu
Priprema:
Prvo ogulite i iseckajte mango, potom ga stavite u blender zajedno sa jalapeno paprikom, jogurtom, čilijem, i dodajte so i biber po ukusu. Blendirajte dok ne dobijete glatku smesu, a zatim sipajte u posudu u kojoj će te umakati rolnice. Šargarepu, luk i papriku iseckajte na tanke trake. Očistite i isecite avokado. Da bi pirinčane rolnice lako savili, neophodno je da ih potopite u posudu sa toplom vodom, oko 2-3 sekunde, a potom papir izvadite iz vode. Na list pirinčanog papira stavite list zelene salate u sredinu, namažite jednu kašičicu mango sosa po vrhu i popunite povrćem. Zamotajte rolnice kao sarme, a kako bi lepše izgledale presecite ih na pola i postavite uspravo u činiji u kojoj želite da ih servirate. Poslužite uz sos od manga za umakanje.