fbpx

DECEMBARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 23-27.12.

Salata od batata sa prelivom od meda i limuna

Batat je zaista fantastična namirnica jer je vrlo ukusan, brzo zasiti, a istovremeno ima nizak glikemijski indeks i pogodan je i za ishranu dijabetičara. U današnjem receptu pomešala sam ga sa rukolom, pekan orasima i biljnom fetom, te prelila dresingom od meda i limuna. Uživajte!

Vreme pripreme: 40 min.
Količina: 3-4 porcije

Sastojci za batat:
600-700 g batata, oguljenog i iseckanog na kolutove (veće kolutove presecite na polumesece)
½ kašike maslinovog ulja
so i biber po ukusu

Sastojci za salatu:
100 g rukole
½ šolje pekan oraha
60 g biljne fete

Sastojci za preliv:
1 kašika organskog meda
1 kašika svežeg soka od limuna
1 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja
½ kašičice dižon senfa
so i biber po ukusu

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 °C.
2. U posudu stavite batat, koji ste prethodno iseckali na kolutove, te ga prelijte maslinovim uljem i dodajte so i biber po ukusu. Poslažite ga u tepsiju i pecite 20 minuta.
3. Zatim ga okrenite i pecite dodatnih 10 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.
4. U međuvremenu stavite sve sastojke za preliv u šolju, te ih promešajte kako bi se sjedinili.
5. Propržite pekan orahe bez ulja na tiganju oko 3 minuta na srednje jakog temperaturi.
6. Da biste dobili salatu, pomešajte batat, rukolu, biljni sir, pekan orahe, te sve prelijte dobijenim dresingom.
7. Poslužite i uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 2 Prosečna ocena: 5]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

119 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.